Na in Kathmandu de laatste last-minuten inkopen gedaan te hebben staat dan op 10-11 eindelijk het vertrek naar de bergen op het programma. Om

Om 4.00 gaat de wekker waarna we nog tot 12.30 op het vliegveld moeten wachten voor het het weer weer goed genoeg is om op Lukla aan te kunnen vliegen. Lukla is een klein vliegveldje midden in de berg met een heel korte landingsbaan. De landingsbaan eindigt in een rotswand… Opgelucht haal ik adem als het vliegtuig geland is. Van een vorige bezoek aan Nepal kan ik mij herinneren dat er wrakstukken langs het vliegveld lagen, dus het gaat ook wel eens mis…

Onze bagage komt met een cargovlucht. Bij elkaar is dat een enorme hoeveelheid. Mijn persoonlijke bagage is al 60 kg. Alle bagage wordt nu in 8 dagen op de ruggen van Yaks naar Everest Basecamp vervoerd.

Het is goed om weer in de bergen te zijn! De lucht is een stuk frisser dan Kathmandu. Er is veel veranderd sinds ik hier 10 jaar geleden ben geweest. Veel nieuwe huizen en in de Namche bazar is wifi beschikbaar.

De groep is tijdens het eten bij elkaar en tussendoor gaat iedereen zijn gang. Even een korte voorstel ronde, naar de Everest zuidkant gaan Richie UK, 46, Sandra uit Canada, 35 jr, Steve, Aus, 52, John Us, 33, Joost NL 52 jr, Marlies NL 50 jr.

Op 12-4 hebben we een acclimatisatiedag, waarna we naar het basiskamp op 5300 meter lopen .