Op 20 mei heeft professioneel bergbeklimmer Eric Arnold de top van de Mount Everest (8850 mtr) bereikt. Bij een temperatuur van -30 en slechts 1/3 zuurstof ten op zichte van zeeniveau bereikte Arnold bij zonsopgang het dak van de wereld. Tijdens zijn expeditie verloor Arnold 10 kilo lichaamsgewicht. Slechts enkele Nederlanders slaagde er tot nu toe in de top van de berg te beklimmen.

Drama en doorgesneden achillespees
Het was Eric Arnold zijn vijfde poging om de top van s’-werelds hoogste berg te beklimmen. In 2012 keerde Eric op slechts 250 meter onder de top van de berg om. Bij een gevoelstemperatuur van -65 liep Arnold bevriezingen aan vingers en ogen op. In 2013 liep Arnold vier weken voor vertrek een zware blessure op, nadat een vallende schaatser zijn achillespees doorsneed.

Lawines, aardbevingen en noodlot
In 2014 volgde een nieuwe expeditie, die vroegtijdig beëindigt moest worden doordat een grote lawine een deel van de klimroute verwoestte en zestien slachtoffers veroorzaakte. In 2015 volgde wederom een nieuw expeditie, waarbij Arnold ternauwernood de aardbeving in Nepal overleefde van 7.8 op de schaal van Richter. Na de aardbeving vaagde een drietal gigantische lawines een groot deel van het basismap van de Mount Everest weg, op een steenworp afstand van het basiskamp van de Nederlandse bergbeklimmer.

Stichting ALS en nieuw avontuur
Met zijn expedities zamelt Eric Arnold geld in voor bestrijding van de genadeloze spierziekte ALS. In 2017 hoopt Arnold de eerste Nederlander te worden die de Kanchenjunga beklimt, de 3e berg van de wereld.