Recensies

Referenties lezingen

Paul ter Wal – Cordaancordaan
Op 8 februari 2016 heb ik als dagvoorzitter bij een seminar van Cordaan kennis gemaakt met Eric Arnold, spreker en avonturier. Als jonge vent heeft hij al enkele malen deelgenomen aan een expeditie naar de Mount Everest. Op zich is dat al een top-prestatie. Zijn manier van vertellen over die avonturen en die ervaringen linken aan thema’s als bevlogenheid en teambuilding hebben diepe indruk gemaakt. Niet alleen op mij maar ook op de deelnemers. Zijn luchtige verteltrant, anekdotes en korte video’s hebben veel mensen aan het denken gezet over hun eigen passie, hun “leefruimte” en hun toekomst. Een bijzondere ervaring dus om Eric op het podium te hebben.

Lotte Mintjes – Zilveren Kruis  zilveren-kruis-achmea-zorgverzekering
Eric heeft bij een leidinggevenden bijeenkomst van Cordaan een prachtige presentatie neergezet. Zijn verhaal over zijn beklimming van de Mount Everest is te vergelijken met een avonturenfilm. Met mooie beelden, spannende filmpjes en leuke anekdotes krijg je een goed beeld van de uitdaging in het beklimmen van de hoogste berg van de wereld, waar grote prestaties en persoonlijke drama’s elkaar snel afwisselen. Eric weet een mooie verbinding te maken naar de alledaagse praktijk in Nederland. Wat leren we over: dromen verwezenlijken, omgaan met tegenslag, keuzes maken, vertrouwen in een team? Met humor en Rotterdamse nuchterheid wordt zijn verhaal herkenbaar, toegankelijk en meeslepend tegelijk. Een aanrader dus.

Arnold van der Smeede – Arcagna vermogensbeheer140401101832_Arcagna_resized_200x0
Op 12 februari 2016 heeft Eric tijdens een door ons georganiseerd relatie-event een lezing gegeven. Zijn drive om steeds weer de top van de Mount Everest te willen bereiken maakte, in combinatie met een mooie presentatie en zijn sterke manier van vertellen, veel los bij de aanwezigen. Met recht een goede spreker die ons en onze cliënten nog dagen na de lezing heeft weten te boeien. Veel dank voor deze inspirerende bijdrage aan het event en veel succes met de komende expeditie.

 

Rafael Redczus van Berkel – JCI Hilversum
Eric zijn lezing heeft diepe indruk gemaakt. Vanwege de moed, discipline en wilskracht. een heldhaftig verhaal uit eerste hand. Eerder heb ik een collega-avonturier horen spreken, bij Eric was het nog intenser. Omdat je dicht bij het publiek stond vanwege je leeftijd en persoonlijkheid.

Erik de Jong – Van velden
In de regel is het lastig om bij Rotarians een uur lang de aandacht vast te houden en hun mond te laten houden. Eric heeft dat echter moeiteloos voor elkaar gekregen met een zeer boeiend verhaal over zijn avonturen. Een bevlogen persoon die met zij ijzersterke wilskracht het maximale uit zichzelf haalt. Zonder iets over de inhoud te verklappen is het slot van zijn betoog op zijn minst verassend…

 

Jeroen van der ha – JCI Nationaljcilogo_large
Tijdens de jaarlijkse traditionele besturenintroductiedag van JCI Nederland en haar leden was Eric Arnold als intermezzo ingepland als gastspreker. Tijdens zijn inspirerende lezing nam hij ons mee op expeditie. Met zijn persoonlijk verhaal, zijn indrukwekkende foto’s en filmpjes en vooral zijn enthousiasme wist hij de zaal ruim een uur lang te boeien en te binden. Het thema van de dag was ‘Empower Yourself’ waarbij de bezoekers worden uitgedaagd om het maximale uit hun lidmaatschap te halen. Met het verhaal van Eric hadden we een prachtig voorbeeld van wat je kunt bereiken en wat je uit jezelf kunt halen. De kracht en het doorzettingsvermogen waarmee hij dit heeft gedaan waren een prachtig voorbeeld van persoonlijk empowerment!

Ellen den Hollander – Rotaryclub Rijswijk-Ypenburg
Bizarre voorbereidingsrituelen, een ijzeren doorzettingsvermogen en die gigantische, afschrikwekkende berg: de Mount Everest. Eric bracht ons in zijn meeslepende verhaal naar hoge toppen en diepe dalen, waarin alle emoties langskomen; van opluchting tot doodsangst. Wij hingen aan de lippen van deze indrukwekkende bergbeklimmer die niet van opgeven weet en hopen van harte dat hij doorgaat met zijn goede werk voor Stichting ALS.

Renout van Leeuwen, Sikkelerus & Ray advocaten
Eric was op 7 oktober 2015 onze gast van de Ronde Tafel Rotterdam 50. Na het diner vertelde Eric vol passie en met de nodige zelfspot over zijn avonturen op de flanken van de Mount Everest. Zijn mooie verhaal wordt ondersteund met prachtige foto´s. De ijskoude cijfers over het aantal doden zette hij af tegen het avontuur en het eenvoudigweg willen bereiken van de top. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor Project Mine, het grootschalige DNA-onderzoek naar de oorzaak van ALS.

Hans Van De Poel, Partner, ERM Nederland BV
Tijdens het opening event van onze nieuwe kantoor nodigden we Eric Arnold uit om het te hebben over topics als inspiratie, veiligheid, het bereiken van de hoogste doelen. We vroegen hem om de link te leggen met hedendaagse uitdagingen in het bedrijfsleven.

Met prachtige foto’s en veel anekdotes vertelde hij zijn prachtige verhaal. Hij stimuleerde het dialoog met een publiek van bedrijfsleiders en managers en wist de vragen van het begin tot het eind vlot op te vangen, zodat ze pasten in het geheel. Zijn verhaal gaat over een jongensdroom die op het punt staat om gerealiseerd te worden: de Mount Everest beklimmen. Hij vertelt gedetailleerd hoe hij zich hierop heeft voorbereid en welke barrières hij hiervoor moet overbruggen. Het werd een prachtige lezing voor een gevarieerd publiek, die een vraag opwierp die tijdens de netwerkreceptie nog vaak aan de orde kwam ‘Wat heb jij over voor jouw droom ‘? Nogmaals dank voor een inspirerende avond.

Hans Eijer – Eijer Jansen De Bluts Advocateneier

Als lid van de programmacommissie ben ik via via in conctact gekomen met Eric Arnold. Bij onze Rotary club heeft hij een lezing gegeven over zijn ervaringen met het beklimmen van de Mount Everest. Tijdens het verhaal van Eric was onze over het algemeen zeer luidruchtige Rotary gezelschap muisstil en hing een ieder aan zijn lippen. Eric wist ons met een zeer persoonlijk verhaal mee te nemen in zijn tegenslagen, successen, ups en downs bij de voorbereiding en de beklimming van “zijn berg”.

Jeroen Smolders – Teammanager Sport en Cultuur gemeente Rotterdam

Afgelopen donderdag vond de alumnidag plaats voor alle managers van de gemeente Rotterdam die deel hebben genomen aan het Management Doorstroom Programma of het Management Talenten Programma. Eric was gevraagd een lezing te geven om de aanwezige managers te prikkelen op onderwerpen als: het plaatsen van een stip op de horizon, omgaan met tegenslag en risicocalculatie.

De zaal hing een uur lang aan Eric zijn lippen. Een ongelofelijk verhaal ondersteund met indrukkwekkende foto’s en filmfragmenten. Achteraf heb ik als organisator van de Alumnidag alleen maar positieve reacties op de lezing van Eric gehad. Mensen waren echt onder de indruk van zijn verhaal. Een echte aanrader om ook eens uit te nodigen voor een lezing!

 Guus van Weelden – Rotaryclub Hillegersberg

Afgelopen dinsdagavond was je bij onze Rotaryclub aanwezig en vertelde je je enorm boeiende en enerverende verhaal over je beklimming van de Mount Everest. Iedereen hing aan je lippen en stelde 101 vragen. Dat kwam door je nuchtere en authentieke manier van vertellen, zonder stoer te doen, maar ook door je enorme gedrevenheid en passie voor het klimmen op deze enorme hoogte. Met alle uitdagingen en gevaren die hieraan zijn verbonden. Het was een topavond en we willen je allemaal enorm veel succes wensen bij je volgende tocht! Geweldig dat je deze tocht ook benut om extra geld in te zamelen voor ALS-onderzoek. We hopen uiteraard dat je de top bereikt en gezond maar verrijkt terugkeert.

Jaap Bax, Actrion Actrion_logo_site_62px
De eindejaarsactualiteiten van Actrion accountants belastingadviseurs, een bijeenkomst voor cliënten en relaties, wordt na de pauze altijd ingevuld door een bijzondere spreker. In december 2014 heeft Eric dit gedaan. Hij had een aantal illustere voorgangers zoals bijvoorbeeld Hein Vergeer, Jacco Eltingh en Bart Chabot.  Eric hield met zijn inspirerende verhaal de toehoorders van begin tot eind geboeid. Hij wist hierbij een duidelijke relatie te leggen tussen bergbeklimmen op het hoogste niveau en het drijven van een onderneming. Een zeer tot de verbeelding sprekend verhaal op een ontwapende en eerlijke manier gebracht. Zo passend bij het motto van Actrion “omdat je nu leeft” dat we sponsor zullen zijn van zijn expeditie naar de top van de Kanchenjunga in 2016

Michel de Visser, vrijmetselarijlogovrijmetselarij

Eric Arnold kan niet alleen goed vertellen, hij heeft ook iets te vertellen en dat liegt er niet om! Zijn avontuur is een jongensdroom en hij weet dat aan de hand van sheets en veel anekdotes heel tastbaar te maken. Van het begin tot het eind hingen jong en oud aan zijn lippen en eigenlijk was een avond tekort om alles te delen. Het leuke was dat er niet alleen veel interactie was tussen Eric en de zaal, maar ook na afloop praatten de bezoekers onderling nog geruime tijd na over zijn klimescapades. Wat zou jij doen als je op dat punt daar stond? Zou je hetzelfde risico nemen als Eric? Iedereen had er zo zijn eigen mening over. Een zeer geslaagde bijeenkomst.
Hein Sabel – Voorzitter Rotaryclub Rhoon-Barendrecht

“Een inspirerend en indrukwekkend verhaal, neergezet door een oprecht en prettig mens, vanuit passie en professionaliteit en onderbouwd met feitelijk materiaal. Met als vertrekpunt transparantie en eerlijkheid over slagen en falen.”logorotary


Evertjan Bulder Argos Groep B.V. – RotterdamlogoArgos

“Eric is een inspirerende spreker die ons letterlijk meenam de Mount Everest op. Hij is in staat om zijn avontuurlijke verhaal voor alle toehoorders tastbaar te maken. Het verhaal leent zich uitstekend om een koppeling te maken naar thema’s die binnen een organisatie spelen ”
Mark Vijver – Www.golfballen.nllogogolf

“Ik heb Eric leren kennen tijdens een presentatie bij onze Rotaryclub. Hij presenteert heel gemakkelijk en houdt ondanks de grootte van de groep van iedereen de aandacht vast. Eigenlijk doet Eric wat iedereen wil ‘echt leven’. Je voelt bijna de onmenselijke omstandigheden die Eric op de berg heeft getrotseerd. Ontembare winden, het ontwijken van onbegaanbare paden vol met gevaar, maar vooral ook het trotseren van een dodelijke en bijna zuurstofloze omgeving. Eric inspireert je met zijn presentatie dat je veel meer kunt dan je zelf denkt en dat weet hij feilloos over te brengen. Ik zou een presentatie door Eric bij ieder bedrijf aanraden, want Eric weet hoe je als mens de top kunt bereiken, maar dat je vooral als team moet functioneren om deze top te halen. Eric ik wil je graag hartelijk danken voor de leerzame presentatie”.
Edwin van der Linden – Basecamp Solutions B.VDia1
Verfrissend , pragmatisch, eerlijk, oprecht en aangrijpend

Sean Clancy – Rotary Club Rotterdam-Zuid
Donderdag  13 maart 2014 kwam de heer Eric Arnold onze Rotary Club Rotterdam Zuid verrijken met zijn aanwezigheid.

De voorbereiding speelt in zijn voordracht een belangrijke rol. Hij vertelt over zijn slapen in een speciale zuurstofarme omgeving, om te zorgen dat zijn lichaam geleidelijk meer rode bloedlichaampjes aanmaakt. Bij zijn eerste beklimming heeft Eric de top op 250 meter na niet kunnen bereiken. Dat zat hem als fanatiek sportmens natuurlijk uitermate dwars. De voorbereiding op de tweede beklimming is daardoor met nog meer fanatisme en wetenschappelijke benadering ter hand genomen.

Zijn lezing werd met prachtige foto’s van de Mount Everest en beklimmers daarvan ondersteund. Hij vertelde over de meest schrikbarende temperaturen die hij ’s nachts moest zien te overleven. Dat overleven wordt nog eens onderbouwd met statistische gegevens van verschillende bergen. Een algemene gedachte die ik bij de Rotary leden constateerde was, dat je toch wel een speciaal soort mens moest zijn die dit soort activiteiten met zoveel fanatisme, want toewijding is onvoldoende, wilde uitvoeren. Ik hoorde zelfs het woord ‘gekkenwerk’ bij het nabespreken. Hoewel het klimmen niets voor mij zal zijn was de inhoud en de manier waarop Eric zijn verhaal vertelde fantastisch om te zien en te horen.

Johan Haga –  Challenge sport
Vanuit de groep Rotterdamse werkloze jongeren:logocs

De lezing aan jongeren door Eric Arnold werd als leerzaam ervaren. Juist door de koppeling te maken met doorzetten en je doel willen behalen was het erg duidelijk en leerzaam voor de jongeren. Ze zagen iemand die met passie vertelde wat hij wilde bereiken.

directeur Challenge sport :
“als je opgeeft weet je nooit hoe dichtbij je was……….”
Een lezing die perfect aansloot op de belevingswereld van de jongere. Eric arnold maakt de perfecte vertaalslag van de Mount Everest beklimmen naar school of werk. Hierdoor werd de lezing als bijzonder leerzaam ervaren door de jongeren en snapte zij dat als je blijft doorzetten je uiteindelijk je doel zal behalen.

Henk Vermeiden – Rotary club Barendrecht
logorotaryOp dinsdag 4 maart 2014 heeft Eric Arnold bij Rotaryclub Barendrecht een indrukwekkende presentatie gehouden over zijn klimprestaties op de Mount Everest. Wat een doorzetter !!! Afzien, bijna de top bereikt, grote ontberingen meegemaakt en door barre weersomstandigheden moeten terugkeren.Maar in april2014  gaat hij weer een poging ondernemen. Wat een bikkel !! Niet voor zich zelf, maar als ambassadeur voor de stichting ALS – proecht MinE.

Rotaryclub Dordrecht ter Merwe -Mary Callenfels – de Smidt
Op 16 juni heeft Eric Arnold bij onze Rotaryclub Dordrecht ter Merwe een enthousiaste en persoonlijke presentatie gehouden. Een presentatie die zich toespitste op zijn Mount Everest ervaring in 2012, waar hij tot 8.000 meter hoogte wist te komen. Indruk maakte zijn professionele, maar ook praktische instelling: Eric weet waar hij mee bezig is! Wij wensen hem dan ook bij de voorbereiding en uitvoering van Mount Everest 2015 alle succes toe.

De Stichting ALS kan trots zijn op haar ambassadeur.