Boek recensies

Recensie in Bergen Magazine 2013-4, door Astrid van Amerongen:

In zijn boek “Leef je droom” verhaalt auteur Eric Arnold over zijn toppoging op de mt. Everest in 2012. Over de periode voorafgaand aan de expeditie wordt op meesterlijke wijze verteld. Van het vinden van een goede sponsor tot de juiste medicatie. Maar ook aan de fysieke en mentale kant van het lichaam wordt hard gewerkt. Dit relaas wordt versterkt door prachtige kleurenfoto’s en QR-codes die toegang geven tot aanvullend beeldmateriaal en filmpjes.

Eenmaal aangekomen in het Everest-basiskamp begint het echte avontuur. Grote spleten en instortende ijstorens op de Khumbugletsjer vergen het uiterste van de klimmers. Ook de hoogte speelt hen parten: het zuurstoftekort, het moeizaam smelten van sneeuw voor drinkwater, de intense vermoeidheid. De droom verandert in een ware nachtmerrie: het is een uitputtingsslag en de extreme weersomstandigheden op de graat werken ook niet mee. Eric besluit af te dalen. Een moeilijke beslissing aangezien de top nog ‘slechts’ 250 meter verwijderd is.

Eenmaal terug in Nederland blijft de Everest in Erics hoofd spoken. Het laat hem niet los en totdat een schaatsongeluk zijn plannen dwarsboomt, is hij vastbesloten dit jaar weer een toppoging te wagen. Dat wordt nu 2014.

“Leef je droom, een verhaal dat ons helder maakt dat de weg naar de top de uiteindelijke droom is”, schrift hij. Dit geldt niet alleen voor Arnold, het is de ultieme droom van elke bergbeklimmer.

Unknown