Beste Allen,

Ik heb helaas geen goed nieuws.

Op zaterdag avond 20:00 uur Nepalese tijd (16:00 uur Nederlandse tijd) is Eric vanuit Camp 4 begonnen met de Summit Push. Het waaide op dat moment al erg hard, te hard. Ondanks de harde wind zijn ze wel omhoog gegaan, omdat de voorspelling was dat de wind zou gaan liggen of in ieder geval zou afzwakken. Ze zijn blijven klimmen totdat de zon opkwam, in de hoop dat het dan warmer zou zijn en de wind toch echt zou afzwakken.

Helaas werd het alleen maar slechter en zijn ze in een storm terechtgekomen. Bovenop de berg in een storm terecht komen is gevaarlijk. Met zijn linkeroog kon hij niets meer zien en met zijn andere oog kon hij niet verder zien dan zijn eigen handen, vanwege de opstuivende sneeuw en de kou. Hij is tot ongeveer 8.600 meter doorgeklommen (250 meter onder de top). Daarna werd de situatie echt veel te gevaarlijk en hebben ze besloten om terug te keren. Zondagochtend is hij om 09:00 Nepalese tijd na een tocht van 12 uur aangekomen in camp 4.

Zondagmiddag is hij afgedaald naar camp 2. Hier probeert hij te herstellen. Hij zit er mentaal en fysiek helemaal door.

Alleen nog door de IJsval terug naar het Basis Camp en hij is echt veilig. 10 jaar dromen, 2 jaar voorbereiden, hij was er helemaal klaar voor. Het enige dat nodig was, was goed weer.

Namens Eric wil ik jullie allen hartelijk danken voor jullie steun!