De voorbereiding voor mijn Everest 2014 expeditie loopt goed. Sinds mijn laatste update van september 2013 is er nog al wat gebeurd. Als eerste is mijn sponsor voor 2014 Stichting ALS – project MinE. Als is een genadeloze en fatale spierziekte. Bekend van de tv spotjes, de zwemtochten in de grachten van Amsterdam met Maxima en Fernando Ricksen bij DWDD. Rondom mijn expeditie bouwt ALS een campagne die zo veel mogelijk geld moet opleveren voor de stichting. Hoogtepunt wordt een veiling op 1 februari, waar ook expeditie gerelateerde items als topvlaggen en lezingen geveild gaan worden. Ik ga er alles aan doen om dit tot een succes te maken. Binnenkort wordt ook een gloednieuwe website gelanceerd. Ik hoop deze winter nog wat te kunnen trainen in de alpen. In februari staat de Mid-winter marathon in Apeldoorn op het programma.

Fysiek gaat het top. De blessure lijkt heel lang geleden. Ten opzichte van 2012 en 2013 doe ik meer krachttraining en minder cardio. Meer spiermassa betekent meer massa om op in te teren.

De 2014 expeditie gaat weer vanuit Nepal plaatsvinden, onder leiding van mijn vriend Arnold Coster met zijn eigen bedrijf Arnold Coster Expeditions. Arnold zijn goede service, prijs en leiderschap kan ik iedereen aanraden!

Meer informatie over mijn tweede hoofdsponsor volgt binnenkort op deze site. Ook volgt dan meer informatie over project MinE.