Inmiddels ben ik aangekomen in Namche Bazar, het sherpa Hoofddorp in de bergen op 3400 mtr.

Om in de bergen te komen was een binnenlandse vlucht nodig naar Lukla. Het is altijd maar afwachten of die vlucht ook echt doorgaat. Op het vliegveld aangekomen gaat het allemaal wel heel vlotjes, voor we het weten zitten we in de oude twin-otter die ons naar Lukla moet brengen. Het vliegtuig staat al klaar op de landingsbaan als we te horen krijgen dat het vliegveld in Lukla voorlopig dichtgaat. 15.30 is het uiterste tijdstip om te vliegen die dag. Iedereen heeft zich al lang neergelegd bij een extra dag Kathamndu, tot we om 15.25 te horen krijgen dat we alsnog kunnen vliegen. In bewolkt weer bereiken we in een half uurtje Lukla. De berglucht is duidelijk een stuk frisser dan die in Kathmandu.

In de twee daarop volgende dagen lopen we via Phakding naar Namche Bazar. De groep vormt zich langzaam. Ik denk dat we een leuke club hebben. Mauretanier Moulay is een aparte. Hij heeft een speciale VIP expeditie binnen onze expeditie geboekt, wat betekent dat hij op bepaalde onderdelen meer luxe heeft. In zijn thuisland heeft hij van zijn vader een bank geërfd. Hij is dan ook schathemeltje rijk. Slapen is zijn grootste hobby tot nu toe, 16 uur slaap op een dag heeft hij al een paar keer gehaald. Een aardige kerel is het wel, hij laats ons regelmatig meedelen in de 30kg voedseltas die hij speciaal heeft meegenomen.

Ondertussen wachten we nog op het grootste gedeelte van onze bagage, die nog steeds in Kathmandu staat. Wellicht komt die met een helikopter. In de komende dagen lopen we naar Lobuche. Daar beklimmen we ter acclimatisatie de Lobuche peak van 6200 mtr. Daardoor hoeven we een ronde minder door de gevaarlijke Khumbu Icefall. Bovendien zitten we dan ook niet zo lang in Everest basecamp. Als het goed gaan we ergens komende weekend aan die beklimming beginnen.

Namche bazar is een fijne plek om wat tijd door te brengen. Het ligt als een hoefijzer vormige dorp in de bergen. In namche is net wat meer luxe, goede koffie, een bar en WiFi.

Dank voor jullie medeleven en berichten allemaal!