Drie weken nog… dan vertrek ik naar Nepal voor mijn beklimming van de Mount Everest.  Wat een traject is het geworden! Om er maar een paar dingen uit te pikken, in februari is na het charitydiner van de Rotaryclub Rhoon een aantal expeditie gerelateerde items geveild. Bijvoorbeeld lezingen, maar ook een heuse meet & greet met mij in Everest Basecamp per helikopter… Op 2 mei 2014  komt de hoogste bieder mij bezoeken in Basecamp. Lezingen werden ook voor mooie bedragen geveild, waardoor de totaal opbrengst voor Stichting ALS – Project MinW al meer dan €18.000 bedraagt. Een fantastisch bedrag nu al!

Slapen doe ik al een tijdje niet meer in een normaal bed. Sinds half februari slaap ik in een speciaal hoogtentje.  Ik begon met slapen op een hoogte van 2500 mtr, binnenkort bereik ik de hoogte van het basiskamp op 5200 mtr. Maar het gaat verder dan alleen slapen, op de fietstrainer fiets ik met een speciaal zuurstofmasker virtueel op 3000 meter. Het zuurstoftekort doet mij happen naar lucht, het herinnert mij aan het gevecht tegen de ijle lucht in 2012.  Zwemcoach Marcel Wouda helpt mij bij het bepalen van de juiste training. Elke dag doe ik wel iets van hoogte-, kracht- of cardiotraining.

Maar de voorbereiding gaat nog verder, een serie aan lezingen, logistieke en fysieke voorbereiding Het vraagt momenteel heel veel aandacht.  De opnames van een speciale promo video voor Everest 2014 – project MinE, deze gloednieuwe website, een boek signeersessie tijdens de NKBV bergsportdag.  Kleine verbeteringen aan kleding en materiaal. Het kan net het verschil betekenen tussen wel of geen top of leven en dood.  Deze website en mijn Twitteraccount zijn de plek om mijn expeditie weer te volgen. RTV Rijnmond gaat één keer per week live op de radio aandacht besteden aan de expeditie. Bovendien volgen nog drie items voor op televisie.

De essentie van bergbeklimmen is denk ik ook genieten van de weg naar de top. Wat was het een fantastische tijd. Ik kijk er nu al met trots op terug.