Vier maanden na mijn terugkomst van de Everest is het tijd om nieuwe plannen te maken. De eerste 2,5 maand na terugkomst waren niet gemakkelijk, concentratieverlies, vergeetachtigheid, teleurstelling. Iets dat mijn leven volledig had gedomineerd was weg. Na 2,5 maand ebde dat gevoel weg, maar bleef een gevoel over, ik wil terug voor een nieuwe poging. Deze poging is alleen maar mogelijk dankzij de steun van trouwe sponsoren. Binnenkort meer nieuws daarover.

In 2013 ga ik terug naar de Everest om een nieuwe poging te doen Deze keer vanuit Tibet. De Tibetaanse route is de laatste jaren rustiger geworden, veel commerciele partijen zijn uitgeweken naar Nepal vanwege de politiek instabiele situatie in China. Eerder sloot de grens, waardoor er geen expedities in Tibet konden plaatsvinden. Na mijn ervaringen in april-mei is wat meer rust op de berg wel erg welkom.

De topdag vanuit Tibet is langer dan die in Nepal. Langer op extreme hoogte betekent langer blootgesteld aan gevaar. Anderzijds valt het tot aan de topdag mee vanuit Tibet. Geen Khumbu IJsval. Minder lange dagetappes. Ook is de Tibetaanse kant goedkoper. Tot slot betekent een andere route een heel nieuw avontuur. Een avontuur waar ik inmiddels weer zin in heb!

De submenu’s Everest nieuws, Everest2012 en film zijn geupdated.

Het hele verslag van de Everest 2012 expeditie is nu terug te vinden op in het menu NIEUWS/ Eric’s 2012 expeditie.