Donderdag 23 april heeft Eric mij (Yeter) gebeld met de satelliet telefoon vanuit ABC! Het was hartstikke fijn om zijn stem weer even te horen. De satelliet telefoon van de organisatie is blijkbaar kapot, gelukkig heeft de Zweedse groep een eigen satelliet telefoon meegenomen. Na een zware tocht zijn ze eindelijk aangekomen in Advanced Base Camp (ABC) op 5700 mtr. Deze hoogte voelen ze goed, een van de expeditieleden heeft helaas de expeditie al moeten verlaten door hoogte ziekte. Eric, de Fransman en de Zuid Afrikaan Waldo houden het goed, zij zijn de fitsten van het stel. Alle anderen hebben wel ergens last van: hoogte, maag, verkouden, vermoeidheid en waar je nog meer last van kan hebben op 5700 mtr hoogte. Gelukkig voelt Eric zich goed, hij is alleen een beetje verkouden.

Nu eerst een paar rustdagen in ABC en voor zover dat nog kan een beetje wennen aan de hoogte. Na de rustdagen gaan ze beginnen met de inlooptochten om hoogte meters te maken. Na iedere tocht keren ze weer terug naar ABC. Vanaf nu is het vooral veel wachten en inlooptochten maken. De i-pod en de Playstation draaien overuren en hij gaat lekker vroeg (20:00 uur) naar bed. De planning is om ergens tussen 10 mei en 15 mei op de top te staan.

Zijn luchtbed houdt het goed, geukkig! Even dacht hij dat er een lek in zat. Het is wel heel bijzonder om met Eric te bellen wetende dat hij op 5700 mtr hoogte ergens in Tibet zit. Je hoort aan zijn stem ook echt goed dat hij heel hoog zit. Hij was erg kortademig aan de telefoon.

Hij heeft het erg naar zijn zin. Hoe kan het ook anders, daar zit je dan in ABC van de Cho Oyu na twee jaar voorbereidingen treffen en dromen. Af en toe heeft hij ook wel zijn moeilijke momenten, 10 weken zonder mij is ook niet makkelijk. Hij probeert mij 1 keer per week te bellen. Iedere keer nadat ik hem heb gesproken zal ik de weblog up-daten met zijn verhalen. Jullie krijgen allemaal de hartelijk groeten van hem. Ik heb hem verteld dat veel mensen berichtjes plaatsen op zijn weblog en dat jullie allemaal erg meeleven met hem. Het deed hem goed dat te horen.