“Als je opgeeft, weet je nooit hoe dichtbij je bent geweest”

– Eric Arnold

“Verfrissend , pragmatisch, eerlijk, oprecht en aangrijpend”

Edwin van der LindenBasecamp Solutions bv

- “In de bittere kou weigert mijn brander dienst. Met maar 1/3 zuurstof werkt mijn geest als een verstandelijk beperkte. Gek genoeg blijkt mijn angst uiteindelijk mijn grootste handicap.”

– Eric Arnold

"Een lezing die perfect aansloot op de belevingswereld van de jongere. Eric Arnold maakt de perfecte vertaalslag van de Mount Everest beklimmen naar school of werk."

– Johan HagaDirecteur Challenge Sport

Motivatie Spreker

Professioneel avonturier, topsporter en inspirator op het gebied van leiderschap, innovatie, risicomanagement en het bereiken van de allergrootste doelen.

“Succes is de vaardigheid om met tegenslagen om te gaan, zonder je enthousiasme te verliezen”. Wat doe je als midden in de (spreekwoordelijke) storm zit? Stilzitten en afwachten tot hij over gaat? Of is dit juist het moment om tot actie over te gaan, dwars tegen de storm in? De grens tussen gecalculeerd risico en fatalisme komt soms griezelig dichtbij. Het levert ervaringen op die ik moeiteloos weet te vertalen naar actuele bedrijfsthema’s als risico-, verandermanagement en innovatie.

|

Over Eric

Eric Arnold is professioneel bergbeklimmer / expeditieklimmer. Sinds 2000 beklom Eric vele tientallen bergtoppen van boven de 4.000 meter, waaronder bekende bergen als de Eiger, Matterhorn, Mont Blanc en de Cho Oyu. In 2012 , 2013, 2014 en 2015 volgden expedities naar de Mount Everest. Eric is een veelgevraagd motivatiespreker. Ook is hij auteur van het boek “Leef je droom”, over de dramatische Everest 2012 expeditie.

Eric in de media

Eric’s verhalen kwamen uitgebreid in de media, o.a was hij te gast bij Hart van Nederland, Pauw & Witteman en RTL Late Night. AD, Telegraaf, Gers!, Trouw, Panorama, De Volkskrant, NRC Handelsblad, ANP, RTV Rijnmond, Radio 1 en 2, Geenstijl en Powned en diverse online media publiceerden over zijn expedities.

Tot slot was er media aandacht buiten de landsgrenzen, The Washington Post, Daily Mail, Le Monde en kranten uit landen als Zweden, Brazilie, India en Australie publiceerden over Eric zijn expedities. Eric zijn expedities zijn mogelijk gemaakt door diverse partners die hem steunde tijdens zijn expedities zoals Turkish Airlines, Burando, MNO Vervat.